WO Russische Studies - Universiteit Leiden (Leiden)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Russische Studies

WO bachelor (voltijd)


Universiteit Leiden

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 10e plek van 12 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Russische Studies aan de Universiteit Leiden en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Russische Studies studeren?

De universitaire bacheloropleiding Russische Studies is gericht op mensen met affiniteit voor de Russische maatschappij: van de staatkunde en het recht tot de cultuur en het economische stelsel. Rusland is het grootste land ter wereld en zoekt bovendien steeds meer aansluiting met het westen. Als afgestudeerde in Russische studies wee je alles van het land, ben je een onafhankelijk, kritische denker en beheers je de taal. Dat maak je aantrekkelijk voor verschillende werkgevers in het internationale bedrijfsleven, in de media, bij de overheid of in de non-gouvernementele sector.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Universiteiten!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Russische Studies aan de Universiteit Leiden. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO bachelor (voltijd)
Bindend studieadvies45 ECTS
DUO-studiecode50855
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingOverige Europese talen en culturen
InstellingUniversiteit Leiden
StadLeiden (Zuid-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Universiteiten te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Universiteiten:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Russische Studies

Wat kost het om WO Russische Studies te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Russische Studies aan de Universiteit Leiden? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Russische Studies) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 50855

Waar kan je Russische Studies studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Leiden

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Overige Europese talen en culturen. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.