WO Japanstudies - Universiteit Leiden (Leiden)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Japanstudies

WO bachelor (voltijd)


Universiteit Leiden

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 6e plek van 8 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Japanstudies aan de Universiteit Leiden en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Japanstudies studeren?

De universitaire bacheloropleiding Talen en Culturen van Japan is gericht op de taal, geschiedenis en cultuur van Japan. Men kan geen enkel aspect van Japan grondig bestuderen als men niet eerst de taal beheerst. Een taal kan men alleen maar goed beheersen als men weet in welke context gesproken en geschreven taaluitingen moeten worden geplaatst. Daarom besteed je niet alleen aandacht aan de Japanse taal, maar ook aan de Japanse samenleving.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Universiteiten!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Japanstudies aan de Universiteit Leiden. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO bachelor (voltijd)
Bindend studieadvies45 ECTS
DUO-studiecode56819
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingTalen en Culturen van Azië en Afrika
InstellingUniversiteit Leiden
StadLeiden (Zuid-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Universiteiten te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Universiteiten:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Japanstudies

Wat kost het om WO Japanstudies te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Japanstudies aan de Universiteit Leiden? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Japanstudies) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 56819

Waar kan je Japanstudies studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Leiden

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Talen en Culturen van Azië en Afrika. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.