WO Scandinavische Talen en Culturen - Universiteit van Amsterdam (Amsterdam)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Scandinavische Talen en Culturen

WO bachelor (voltijd / deeltijd)


Universiteit van Amsterdam

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 11e plek van 12 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Scandinavische Talen en Culturen aan de Universiteit van Amsterdam en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Scandinavische Talen en Culturen studeren?

De universitaire bacheloropleiding Scandinavische Talen en Culturen is gericht op taalvaardigheid in het Deens, Noors of Zweeds en op de taal- en letterkunde van een van deze talen. Daarnaast bestudeer je de cultuur van het gehele Scandinavische taalgebied, de Scandinavische literatuur door de eeuwen heen en de taalgeschiedenis en -politiek van Scandinavië. Daarbij komen ook verschillen en overeenkomsten tussen de Scandinavische talen, landen en culturen aan de orde.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Universiteiten!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Scandinavische Talen en Culturen aan de Universiteit van Amsterdam. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO bachelor (voltijd / deeltijd)
DUO-studiecode56807
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingOverige Europese talen en culturen
InstellingUniversiteit van Amsterdam
StadAmsterdam (Noord-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Universiteiten te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Universiteiten:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Scandinavische Talen en Culturen

Wat kost het om WO Scandinavische Talen en Culturen te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Scandinavische Talen en Culturen aan de Universiteit van Amsterdam? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Scandinavische Talen en Culturen) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 56807

Waar kan je Scandinavische Talen en Culturen studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit van Amsterdam

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Overige Europese talen en culturen. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.