HBO Land- en Watermanagement - Van Hall Larenstein (Velp)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Land- en Watermanagement

HBO bachelor (voltijd / deeltijd)


Van Hall Larenstein locatie Velp

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 5e plek van 10 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Land- en Watermanagement aan de Van Hall Larenstein locatie Velp en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Land- en Watermanagement studeren?

De hbo bacheloropleiding Land- en Watermanagement is gericht op het bestemmen, inrichten en beheren van land en water. Je krijgt te maken met landschapsontwikkelingsprojecten, ruimtelijke inrichting, de aanleg en realisatie van infrastructuur (zoals wegen en waterlopen), bodemsanering, waterbeheersing en milieuvervuiling. Je doet vaktechnische kennis op over onder andere bodem, water en ecologie en je ontwikkelt je sociale en communicatieve vaardigheden. Je krijgt te maken met tegenstrijdige belangen, zoals de economische belangen van bijvoorbeeld de landbouw tegenover die van instellingen voor natuurbeheer en recreatie. Water is een sterk aanwezig aandachtsveld.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Hbo!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Land- en Watermanagement aan de Van Hall Larenstein locatie Velp. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort HBO studieHBO bachelor (voltijd / deeltijd)
Bindend studieadvies30 ECTS
DUO-studiecode34226
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands en Engels
StudierichtingMilieustudies
InstellingVan Hall Larenstein locatie Velp
StadVelp (Gelderland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Hbo te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Hbo:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten HBO Land- en Watermanagement

Wat kost het om HBO Land- en Watermanagement te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Land- en Watermanagement aan de Van Hall Larenstein locatie Velp? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Land- en Watermanagement) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 34226

Waar kan je Land- en Watermanagement studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Van Hall Larenstein locatie Velp

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting HBO Milieustudies. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.