HBO Maritiem Officier - HZ University of Applied Sciences (Vlissingen)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Maritiem Officier

HBO bachelor (voltijd)


HZ University of Applied Sciences

3 Deze bachelor is wat betreft studentenoordelen de nummer 3 van heel nederland binnen de studierichting HBO Zee- en Luchtvaart.

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 3e plek van 5 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Maritiem Officier aan de HZ University of Applied Sciences en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Maritiem Officier studeren?

De hbo bacheloropleiding Maritiem Officier is gericht op navigatie, scheepswerktuigkunde en maritieme communicatie. Binnen de opleiding worden de functies van stuurman en scheepswerktuigkundige aan boord van koopvaardijschepen, zeeslepers en passagiersschepen gecombineerd. In de scheepsbedrijfsvoering is namelijk behoefte aan vakmensen met verstand van maritiem-technische en organisatorische zaken. Tijdens de opleiding volg je nautische, technische en bedrijfskundige onderdelen, waarbij je leert hoe je de verantwoordelijkheid voor het gehele schip kunt dragen. Ook leer je taken op de brug (gezagvoering en communicatie met andere schepen en de wal) en aan dek (ladingbehandeling) uit te voeren. Ten slotte leer je de technische installaties in de machinekamer beheersen en zorg je voor het onderhoud.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Hbo!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Maritiem Officier aan de HZ University of Applied Sciences. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort HBO studieHBO bachelor (voltijd)
DUO-studiecode34384
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingZee- en Luchtvaart
InstellingHZ University of Applied Sciences
StadVlissingen (Zeeland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Hbo te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Hbo:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten HBO Maritiem Officier

Wat kost het om HBO Maritiem Officier te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Maritiem Officier aan de HZ University of Applied Sciences? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Maritiem Officier) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 34384

Waar kan je Maritiem Officier studeren?

Hier vind je een lijst van dezelfde opleiding, maar dan bij andere instellingen.

Is een opleiding  groen gemarkeerd ? Dan behoort deze binnen haar studierichting tot de beste.


Score Opleiding Stad Instelling Voltijd
 1 
7,24 HBO Maritiem Officier Terschelling NHL Hogeschool  vt
 2 
7,15 HBO Maritiem Officier Amsterdam Hogeschool van Amsterdam  vt
 3 
7,10 HBO Maritiem Officier Vlissingen HZ University of Applied S [...]  vt
6,54 HBO Maritiem Officier Rotterdam Hogeschool Rotterdam  vt

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting HBO Zee- en Luchtvaart. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.