HBO Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken - Hogeschool Inholland (Haarlem)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

HBO bachelor (voltijd / duaal)


Hogeschool Inholland Haarlem

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 2e plek van 3 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken aan de Hogeschool Inholland Haarlem en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken studeren?

De hbo bacheloropleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) leidt op tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er). Echografie, radiologie, radiotherapie en nucleaire geneeskunde vormen samen de medische beeldvormende en radiotherapeutische technieken (MBRT). Bij echografie, radiologie en nucleaire geneeskunde gaat het vooral om het maken van röntgenafbeeldingen, echo's en computerbeelden van de werking van het menselijk lichaam. Bij radiotherapie staat de bestralingsbehandeling van de patiënt centraal. Je leert onder meer hoe je medische afbeeldingen (bijvoorbeeld röntgenafbeeldingen en echo's) maakt en verwerkt, de negatieve effecten van straling zo klein mogelijk houdt en patiënten voorlicht en voorbereidt op het onderzoek. Verder leer je bestralingsplannen maken: je bereidt de bestraling voor, voert die uit en legt de gegevens vast.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Hbo!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken aan de Hogeschool Inholland Haarlem. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort HBO studieHBO bachelor (voltijd / duaal)
DUO-studiecode34561
Numerus Fixusja
Decentrale Selectieja
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingDiagnostiek
InstellingHogeschool Inholland Haarlem
StadHaarlem (Noord-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Hbo te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Hbo:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten HBO Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

Wat kost het om HBO Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken aan de Hogeschool Inholland Haarlem? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 34561

Waar kan je Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken studeren?

Hier vind je een lijst van dezelfde opleiding, maar dan bij andere instellingen.

Is een opleiding  groen gemarkeerd ? Dan behoort deze binnen haar studierichting tot de beste.


Score Opleiding Stad Instelling Voltijd
 1 
7,17 HBO Medisch Beeldvormende & Radiotherap. Tec [...] Groningen Hanzehogeschool Groningen  vt, du
6,87 HBO Medisch Beeldvormende & Radiotherap. Tec [...] Haarlem Hogeschool Inholland  vt, du
6,83 HBO Medisch Beeldvormende & Radiotherap. Tec [...] Eindhoven Fontys Hogescholen  vt, du

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting HBO Diagnostiek. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.