WO Internationale Ontwikkelingsstudies - Wageningen University (Wageningen)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Internationale Ontwikkelingsstudies

WO bachelor (voltijd)


Wageningen University

1 Deze bachelor is wat betreft studentenoordelen de nummer 1 van heel nederland binnen de studierichting WO Culturele antropologie.

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 1e plek van 6 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Wageningen University en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Internationale Ontwikkelingsstudies studeren?

De universitaire bacheloropleiding Internationale Ontwikkelingsstudies is gericht op maatschappelijke veranderingsprocessen in Europa en ontwikkelingslanden. Tijdens de opleiding komen verschillende thema's aan bod, zoals vraagstukken rondom inkomen en werk, de verhouding arm en rijk, bevolkingsgroei en de effecten van migratie. Daarnaast spelen beheer en gebruik van natuurlijke hulpbronnen, milieu, globalisering en lokale ontwikkeling een belangrijke rol in de opleiding. Je bent bezig met actuele vraagstukken, zoals verbetering van leefomstandigheden en natuurbehoud in Afrika, de invloed van het toetreden van Oost-Europese landen tot de EU en wederopbouw na natuurrampen en conflicten.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Universiteiten!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Wageningen University. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO bachelor (voltijd)
Bindend studieadvies36 ECTS
DUO-studiecode56837
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingCulturele antropologie
InstellingWageningen University
StadWageningen (Gelderland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Universiteiten te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Universiteiten:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Internationale Ontwikkelingsstudies

Wat kost het om WO Internationale Ontwikkelingsstudies te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Wageningen University? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Internationale Ontwikkelingsstudies) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 56837

Waar kan je Internationale Ontwikkelingsstudies studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Wageningen University

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Culturele antropologie. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.