HBO Kunstzinnige Therapie - Hogeschool Leiden (Leiden)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Kunstzinnige Therapie

HBO bachelor (voltijd)


Hogeschool Leiden

1 Deze bachelor is wat betreft studentenoordelen de nummer 1 van heel nederland binnen de studierichting HBO Overig gezondheidszorg.

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 1e plek van 3 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Kunstzinnige Therapie studeren?

De hbo bacheloropleiding Kunstzinnige Therapie is gericht op de behandeling van cliënten met een lichamelijk of psychisch probleem. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een hoge bloeddruk, eetstoornis of trauma. Met behulp van beeldende middelen, zoals schilderen, tekenen en boetseren, help je hen omgaan met hun problemen. Ook werk je met mensen die vragen hebben over hun persoonlijke ontwikkeling. Met beeldende middelen ondersteun je bijvoorbeeld de levensloop- en loopbaanontwikkeling van deze cliënten.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Hbo!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort HBO studieHBO bachelor (voltijd)
Bindend studieadvies46 ECTS
DUO-studiecode34506
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingOverig gezondheidszorg
InstellingHogeschool Leiden
StadLeiden (Zuid-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Hbo te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Hbo:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten HBO Kunstzinnige Therapie

Wat kost het om HBO Kunstzinnige Therapie te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Kunstzinnige Therapie) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 34506

Waar kan je Kunstzinnige Therapie studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Hogeschool Leiden

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting HBO Overig gezondheidszorg. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.