WO Internationaal en Europees Recht - Rijksuniversiteit Groningen (Groningen)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Internationaal en Europees Recht

WO bachelor (voltijd)


Rijksuniversiteit Groningen

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 4e plek van 4 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Internationaal en Europees Recht studeren?

De universitaire bacheloropleiding Internationaal en Europees Recht is gericht op de juridische praktijk. Je bent vooral bezig met juridische verhoudingen tussen landen. Onze wetgeving wordt beïnvloed door het recht van andere landen, die van de EU en het internationale recht. Een jurist in Nederland moet daarom goed op de hoogte zijn van het internationale en het Europees recht.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Universiteiten!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO bachelor (voltijd)
Bindend studieadvies45 ECTS
DUO-studiecode56829
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingInternationaal en Europees recht
InstellingRijksuniversiteit Groningen
StadGroningen (Groningen)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Universiteiten te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Universiteiten:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Internationaal en Europees Recht

Wat kost het om WO Internationaal en Europees Recht te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Internationaal en Europees Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Internationaal en Europees Recht) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 56829

Waar kan je Internationaal en Europees Recht studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Rijksuniversiteit Groningen

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Internationaal en Europees recht. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.