Master Opleiding tot Wetgevingsjurist - Academie voor Wetgeving (Den Haag)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Opleiding tot Wetgevingsjurist

WO master (duaal)


Academie voor Wetgeving

Kiesjestudie score


Er zijn te weinig studenten geenqu�teerd om een score te kunnen berekenen.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Opleiding tot Wetgevingsjurist aan de Academie voor Wetgeving en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Opleiding tot Wetgevingsjurist studeren?

De postinitile masteropleiding (wo) Wetgevingsjurist reikt je kennis en vaardigheden aan om uit te groeien tot een goede wetgevingsjurist. Als wetgevingsjurist werk je in een politieke en bestuurlijke omgeving aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Dat vereist de inzet van intellectuele capaciteiten: problemen moeten worden onderzocht, alternatieve oplossingen gevonden en beoordeeld, en de gekozen aanpak onderbouwd. Vaak leidt die keuze ertoe dat je een regeling moet maken die begrijpelijk en juridisch correct moet zijn.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Opleiding tot Wetgevingsjurist aan de Academie voor Wetgeving. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (duaal)
DUO-studiecode75095
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingRecht
InstellingAcademie voor Wetgeving
StadDen Haag (Zuid-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Opleiding tot Wetgevingsjurist

Wat kost het om WO Opleiding tot Wetgevingsjurist te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Opleiding tot Wetgevingsjurist aan de Academie voor Wetgeving? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Opleiding tot Wetgevingsjurist) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 75095

Waar kan je Opleiding tot Wetgevingsjurist studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Academie voor Wetgeving

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Recht. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.