Master Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing - Centrum voor Humanistische Vorming  (Utrecht)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing

HBO master (deeltijd)


Centrum voor Humanistische Vorming 

Kiesjestudie score


Er zijn te weinig studenten geenqu�teerd om een score te kunnen berekenen.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing aan de Centrum voor Humanistische Vorming  (deeltijdstudie) en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing studeren?

De postinitile masteropleiding Humanistisch vormingsonderwijs en Levensbeschouwing is gericht op het onderwijs in het voortgezet onderwijs. Het begeleiden van leerlingen met fundamentele (zin)-gevingsvragen staat centraal met daarbij aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. In de opleiding krijg je te maken met theorievakken als pedagogiek, levensbeschouwing, ethiek, didactiek en identiteitsontwikkeling. Daarnaast doe je veel praktijkervaring op. Na deze masteropleiding kun je terecht in het voortgezet onderwijs.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing aan de Centrum voor Humanistische Vorming . Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort HBO studieHBO master (deeltijd)
DUO-studiecode70145
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingLerarenopleidingen maatschappijvakken
InstellingCentrum voor Humanistische Vorming 
StadUtrecht (Utrecht)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten HBO Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing

Wat kost het om HBO Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing aan de Centrum voor Humanistische Vorming ? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 70145

Waar kan je Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Centrum voor Humanistische Vorming 

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting HBO Lerarenopleidingen maatschappijvakken. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.