Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.
Geneeskunde studeren?
De universitaire masteropleiding Geneeskunde is een voortzetting en verdieping van de gelijknamige bacheloropleiding. Nadat je hierin theoretische kennis hebt opgedaan van het menselijk lichaam, de oorzaken van ziektes, nieuwe behandelmethoden en contact met patiënten, is de masteropleiding vooral gericht op praktijkstages in sociaal-geneeskundige instellingen, huisartspraktijken en verschillende afdelingen in ziekenhuizen. Alleen na afronding van deze masteropleiding ben je bevoegd om je te registreren als (basis)arts. Maar de bekwaamheid om dat geheel zelfstandig te doen, krijg je pas als je een aanvullende gespecialiseerde opleiding van drie tot zes jaar hebt gevolgd. Je wordt dan bijvoorbeeld huisarts, verpleeghuisarts of medisch specialist.
Hier vind je feiten en cijfers over de master Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.
De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.
Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).
In de Keuzegids Masters:
Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
Baankansen en startsalarissen na de opleiding
Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.
Collegegeld en studiekosten WO Geneeskunde
Wat kost het om WO Geneeskunde te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:
Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.
Aanmelden voor deze studie
Wil je je aanmelden voor de studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam?
Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Geneeskunde) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 66551
Waar kan je Geneeskunde studeren?
Hier vind je een lijst van dezelfde opleiding, maar dan bij andere instellingen.
Is een opleiding groen gemarkeerd ? Dan behoort deze binnen haar studierichting tot de beste.
Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Geneeskunde. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.