Master Midden-Oosten Studies (research) - Universiteit Leiden (Leiden)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Midden-Oosten Studies (research)

WO master (voltijd)


Universiteit Leiden

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 4e plek van 5 soortgelijke masters in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Midden-Oosten Studies (research) aan de Universiteit Leiden en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Midden-Oosten Studies (research) studeren?

De universitaire masteropleiding Midden-Oosten Studies (research) biedt de mogelijkheid je toe te leggen op het bestuderen van een regio, te weten de Arabische wereld, Noord-Afrika, Turkije of de Perzische wereld. Het is ook mogelijk om te focussen op een vakgebied, zoals geschiedenis, politicologie, godsdienstwetenschap of taal- en cultuurwetenschap. Deze benadering kan zowel regionaal als interregionaal zijn.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Midden-Oosten Studies (research) aan de Universiteit Leiden. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode60843
Extra instroommomentja
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingEngels
StudierichtingTalen en Culturen van Azië en Afrika
InstellingUniversiteit Leiden
StadLeiden (Zuid-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Midden-Oosten Studies (research)

Wat kost het om WO Midden-Oosten Studies (research) te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Midden-Oosten Studies (research) aan de Universiteit Leiden? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Midden-Oosten Studies (research)) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60843

Waar kan je Midden-Oosten Studies (research) studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Leiden

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Talen en Culturen van Azië en Afrika. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.