Master Erfgoedstudies (duale master) - Universiteit van Amsterdam (Amsterdam)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Erfgoedstudies (duale master)

WO master (deeltijd / duaal)


Universiteit van Amsterdam

Kiesjestudie score


Er zijn te weinig studenten geenqu�teerd om een score te kunnen berekenen.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Erfgoedstudies (duale master) aan de Universiteit van Amsterdam (deeltijdstudie) en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Erfgoedstudies (duale master) studeren?

De universitaire masteropleiding Erfgoedstudies biedt drie stromingen, namelijk erfgoedstudies, archiefwetenschap en museumstudies. Erfgoedstudies benadert erfgoed vanuit een cultuurhistorisch en ruimtelijk perspectief. Je verwerft kennis en vaardigheden op het gebied van de bescherming en conservering van cultureel erfgoed en bestudeert de verschillende betekenissen die aan erfgoed worden toegekend. Archiefwetenschap leidt op tot een professional die inzicht heeft in archieven. Van de context en de theoretische achtergrond van het archiveren tot de verschillende manieren waarop een archief zo effectief en efficint mogelijk functioneert, komt aan bod. Museumstudies bereidt voor op een wetenschappelijke functie in musea. Tijdens de opleiding onderzoek je vanuit een cultuurhistorische basis en in internationaal perspectief de bestaansredenen en het functioneren van verschillende musea.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Erfgoedstudies (duale master) aan de Universiteit van Amsterdam. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (deeltijd / duaal)
DUO-studiecode60835
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingKunstgeschiedenis
InstellingUniversiteit van Amsterdam
StadAmsterdam (Noord-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Erfgoedstudies (duale master)

Wat kost het om WO Erfgoedstudies (duale master) te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Erfgoedstudies (duale master) aan de Universiteit van Amsterdam? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Erfgoedstudies (duale master)) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60835

Waar kan je Erfgoedstudies (duale master) studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit van Amsterdam

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Kunstgeschiedenis. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.