Master Geneeskunde, klinisch onderzoeker - Universiteit Utrecht (Utrecht)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Geneeskunde, klinisch onderzoeker

WO master (voltijd)


Universiteit Utrecht

2 Deze master is wat betreft studentenoordelen de nummer 2 van heel nederland binnen de studierichting WO Geneeskunde.

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 2e plek van 13 soortgelijke masters in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Geneeskunde, klinisch onderzoeker aan de Universiteit Utrecht en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Geneeskunde, klinisch onderzoeker studeren?

De universitaire masteropleiding Geneeskunde, Klinisch Onderzoeker is een voortzetting en verdieping van een bacheloropleiding. Deze master is een opleiding tot basisarts én tot klinisch onderzoeker. De eerste drie jaren bekwaam je je in alle aspecten van het beroep arts. In het vierde jaar krijg je een meer zelfstandige rol om de overgang naar de specialistenopleiding soepel te laten verlopen. Daarnaast is wetenschappelijke vorming van belang om nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde te kunnen volgen en er zelf een bijdrage aan te kunnen leveren. Je kunt later gaan werken als klinisch onderzoeker. Ook ben je bevoegd om je te registreren als (basis)arts. Maar de bekwaamheid om dat geheel zelfstandig te doen, krijg je pas als je een aanvullende gespecialiseerde opleiding van drie tot zes jaar hebt gevolgd. Je wordt dan bijvoorbeeld huisarts, verpleeghuisarts of medisch specialist.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Geneeskunde, klinisch onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode66583
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingGeneeskunde
InstellingUniversiteit Utrecht
StadUtrecht (Utrecht)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Geneeskunde, klinisch onderzoeker

Wat kost het om WO Geneeskunde, klinisch onderzoeker te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Geneeskunde, klinisch onderzoeker aan de Universiteit Utrecht? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Geneeskunde, klinisch onderzoeker) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 66583

Waar kan je Geneeskunde, klinisch onderzoeker studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Utrecht

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Geneeskunde. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.