Master Taalwetenschappen - Rijksuniversiteit Groningen (Leeuwarden)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Taalwetenschappen

WO master (voltijd)


Rijksuniversiteit Groningen locatie Leeuwarden

Kiesjestudie score


Er zijn te weinig studenten geenqu�teerd om een score te kunnen berekenen.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Taalwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen locatie Leeuwarden en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Taalwetenschappen studeren?

De universitaire masteropleiding Taalwetenschappen heeft verschillende programma's. Deze programmas richten zich op het beschrijven van talen of het bestuderen van een taal, waarbij taalstructuur, taalverwerving en de relatie tussen maatschappelijke factoren en taal de revue passeren. Ook zijn er programma's waarbij het proces van het leren en gebruiken van een tweede taal centraal staat. Dit wordt benaderd vanuit verschillende invalshoeken, waaronder cognitie, psychologie, sociale interactie, taal, onderwijs en cultuur. Het is ook mogelijk je te richten op de meer praktische aspecten van taal zoals vertaling of tekst analyse. Zo is er een programma dat zich richt op de studie van de communicatie in een vreemde taal binnen en buiten Europa. Hierbij leer je communicatieprocessen analyseren in meertalige contexten in internationale organisaties en in het bedrijfsleven. Ten slotte kun je taal- en spraakstoornissen bestuderen vanuit taalkundige kennis over normaal taal- en spraakgedrag.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Taalwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen locatie Leeuwarden. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode60815
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingTaal, Literatuur en Cultuur
InstellingRijksuniversiteit Groningen locatie Leeuwarden
StadLeeuwarden (Friesland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Taalwetenschappen

Wat kost het om WO Taalwetenschappen te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Taalwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen locatie Leeuwarden? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Taalwetenschappen) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60815

Waar kan je Taalwetenschappen studeren?

Hier vind je een lijst van dezelfde opleiding, maar dan bij andere instellingen.

Is een opleiding  groen gemarkeerd ? Dan behoort deze binnen haar studierichting tot de beste.


Score Opleiding Stad Instelling Voltijd
7,40 WO ma Taalwetenschappen Groningen Rijksuniversiteit Groningen  vt
6,93 WO ma Taalwetenschappen Amsterdam Vrije Universiteit Amsterdam  vt
6,92 WO ma Taalwetenschappen Nijmegen Radboud Universiteit Nijmegen  vt
6,92 WO ma Taalwetenschappen Utrecht Universiteit Utrecht  vt
6,85 WO ma Taalwetenschappen Leiden Universiteit Leiden  vt, dt
6,69 WO ma Taalwetenschappen Amsterdam Universiteit van Amsterdam  vt, dt
- WO ma Taalwetenschappen Leeuwarden Rijksuniversiteit Groningen  vt

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Taal, Literatuur en Cultuur. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.