Master Environmental Sciences - Open Universiteit (Diverse locaties)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Environmental Sciences

WO master (deeltijd)


Open Universiteit

Kiesjestudie score

(deeltijd)

Deze opleiding staat op de 2e plek van 2 soortgelijke masters in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Environmental Sciences aan de Open Universiteit (deeltijdstudie) en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Environmental Sciences studeren?

De universitaire masteropleiding Milieuwetenschappen is gericht op (oplossingen voor) milieuvraagstukken. Milieuproblemen worden veroorzaakt door een verstoring van de relatie tussen het milieu en de samenleving. Hierbij staan drie dimensies centraal: de fysieke dimensie (veranderingen in de fysieke toestand van de omgeving), de maatschappelijke dimensie (milieuveranderingen door menselijk handelen) en de ethische dimensie (maatschappelijk onaanvaardbare milieuveranderingen). Binnen de opleiding ligt het accent op de fysieke dimensie.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Environmental Sciences aan de Open Universiteit. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (deeltijd)
Avondonderwijsja
Afstandsonderwijsja
DUO-studiecode60164
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingMilieuwetenschappen
InstellingOpen Universiteit
StadDiverse locaties (Utrecht)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Environmental Sciences

Wat kost het om WO Environmental Sciences te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Environmental Sciences aan de Open Universiteit? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Environmental Sciences) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60164

Waar kan je Environmental Sciences studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Open Universiteit

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Milieuwetenschappen. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.