Master Cultural Anthropology and Development Sociology - Universiteit Leiden (Leiden)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Cultural Anthropology and Development Sociology

WO master (voltijd)


Universiteit Leiden

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 8e plek van 12 soortgelijke masters in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Cultural Anthropology and Development Sociology aan de Universiteit Leiden en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Cultural Anthropology and Development Sociology studeren?

De universitaire masteropleiding Cultural Anthropology and Development Sociology is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De opleiding is gericht op de vergelijkende studie van culturele en maatschappelijke diversiteit. Traditioneel lag de focus van cultural anthropology op niet-Westerse culturen. Tegenwoordig echter wordt er ook aandacht besteed aan Westerse culturen en de huidige multiculturele samenleving. Het onderdeel development sociology onderzoekt veranderingen in ontwikkelingslanden en heeft aandacht voor urbanisatie, armoede en staatsvorming.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Cultural Anthropology and Development Sociology aan de Universiteit Leiden. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode60156
Extra instroommomentja
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingEngels
StudierichtingCulturele antropologie
InstellingUniversiteit Leiden
StadLeiden (Zuid-Holland)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Cultural Anthropology and Development Sociology

Wat kost het om WO Cultural Anthropology and Development Sociology te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Cultural Anthropology and Development Sociology aan de Universiteit Leiden? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Cultural Anthropology and Development Sociology) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60156

Waar kan je Cultural Anthropology and Development Sociology studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Leiden

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Culturele antropologie. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.