Master Telematics - Universiteit Twente (Enschede)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Telematics

WO master (voltijd)


Universiteit Twente

Kiesjestudie score


Er zijn te weinig studenten geenqu�teerd om een score te kunnen berekenen.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Telematics aan de Universiteit Twente en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Telematics studeren?

De universitaire masteropleiding Telematics is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De opleiding is gericht op alle mogelijke vormen van communicatie tussen mensen en processen, zoals communiceren via e-mail en elektronisch bankieren. In al deze gevallen vormen afstand en tijd geen enkele belemmering voor het welslagen van de communicatie. Tijdens de opleiding houd je je bezig met het ontwerpen, realiseren en in bedrijf houden van telematicasystemen en -toepassingen. Voorbeelden van toepassingen vind je bij transport en logistiek en in het afstandsonderwijs en de gezondheidszorg. Bij telematicasystemen maken we een onderscheid tussen netwerken en diensten. Bij telematicanetwerken gaat het om de toegang tot het internet via telefoon, kabel en draadloze netwerken (zoals GSM), en het transport van gegevens door het internet via glasvezelkabels. Vooral de ondersteuning van mobiliteit door draadloze communicatie wordt steeds belangrijker. De telematicadiensten hebben betrekking op ondersteunende en toepassingsgerichte diensten, zoals multimedia over internet, 'security' en 'worldwideweb services' en diensten voor 'electronic commerce'. Deze diensten vormen de brug tussen de telematicanetwerken en -toepassingen.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Telematics aan de Universiteit Twente. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode60032
Extra instroommomentja
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingEngels
StudierichtingElektrotechniek
InstellingUniversiteit Twente
StadEnschede (Overijssel)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Telematics

Wat kost het om WO Telematics te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Telematics aan de Universiteit Twente? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Telematics) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60032

Waar kan je Telematics studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Twente

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Elektrotechniek. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.