Master Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) - Universiteit Utrecht (Utrecht)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research)

WO master (voltijd)


Universiteit Utrecht

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 4e plek van 16 soortgelijke masters in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) aan de Universiteit Utrecht en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) studeren?

De universitaire masteropleiding Migration, Ethnic Relations and Multiculturalism (research) is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. Deze onderzoeksmaster bereidt je voor op een loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker. De opleiding is gericht op migratie, etnische relaties en multiculturaliteit. Immigratiebewegingen en de integratie van etnische minderheden in Europese samenlevingen zijn belangrijke onderwerpen. Je onderzoekt wat groepen migranten kenmerkt en welke factoren migratie beïnvloeden. Daarnaast besteed je aandacht aan vooroordelen, racisme, nationalisme en etnische conflicten in diverse Europese samenlevingen.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) aan de Universiteit Utrecht. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode66631
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingEngels
StudierichtingSociologie en Sociale studies
InstellingUniversiteit Utrecht
StadUtrecht (Utrecht)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research)

Wat kost het om WO Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) aan de Universiteit Utrecht? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research)) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 66631

Waar kan je Migration, Ethnic relations and Multiculturalism (research) studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Utrecht

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Sociologie en Sociale studies. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.