Master Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen - Universiteit Utrecht (Utrecht)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen

WO master (voltijd)


Universiteit Utrecht

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 8e plek van 12 soortgelijke masters in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de master opleiding Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze master nog op andere plekken te volgen is.

Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen studeren?

De universitaire masteropleiding Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie. De opleiding bestaat uit twee trajecten. Het traject Educatie leidt je op tot eerstegraads docent in een van de natuurwetenschappen: biologie, biomedische wetenschappen, farmacie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Daarnaast verwerf je vakdidactische vaardigheden en bekwaam je je in wetenschappelijk onderzoek. Het traject Communicatie leidt je op tot voorlichter en communicatie-expert op het gebied van de natuurwetenschappen. Je wordt geschoold in één van de natuurwetenschappen. Daarnaast verricht je communicatieonderzoek. Zo kijk je bijvoorbeeld naar het gebruik van moderne informatie- en communicatietechnologie en de rol die communicatie speelt in natuurwetenschappelijke organisaties.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Masters!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de master Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO master (voltijd)
DUO-studiecode60708
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingUniversitaire lerarenopleiding
InstellingUniversiteit Utrecht
StadUtrecht (Utrecht)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke masters in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Masters te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Masters:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten WO Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen

Wat kost het om WO Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende master (Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 60708

Waar kan je Communicatie en Educatie van de Natuurwetenschappen studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Universiteit Utrecht

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Universitaire lerarenopleiding. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.