Wetenschappelijk onderzoeker voeding (beroep)

Let op, deze site is momenteel niet up-to-date. Maar dat komt snel weer! Wordt vervolgd...

Wetenschappelijk onderzoeker voeding


Beroep


Een wetenschappelijk onderzoeker voeding verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de voeding. Onderzoekt de rol die voedingsstoffen spelen in het lichaam en voedingsmiddelen en voedingspatronen die een gunstige of ongunstige invloed hebben op ziekte en gezondheid. Voorbeelden van werkzaamheden: bestudeert vakliteratuur, formuleert onderzoeksvragen, werkt met wetenschappelijke methodes en modellen om antwoord te krijgen op onderzoeksvragen, schakelt eventueel onderzoeksassistenten in om het onderzoek uit te voeren, overlegt met opdrachtgevers (bijvoorbeeld wetenschappelijke commissies of directies van onderzoeksinstituten), publiceert en presenteert onderzoeksresultaten en schrijft artikelen over het onderzoek en de bevindingen.

Opleidingen

Afgestudeerden van onderstaande opleidingen hebben voor dit beroep gekozen.

Is een opleiding  groen gemarkeerd ? Dan behoort deze binnen haar studierichting tot de beste.


Score Opleiding Stad Instelling Voltijd
 2 
7,59 WO ma Bioinformatics Wageningen Wageningen University  vt
 3 
7,57 WO ma Bioinformatics Amsterdam Vrije Universiteit Amsterdam  vt
 1 
7,50 WO ma Chemical Engineering Enschede Universiteit Twente  vt
 2 
7,28 WO ma Chemical Engineering Groningen Rijksuniversiteit Groningen  vt
7,27 WO ma Chemical Engineering Eindhoven Technische Universiteit Ei [...]  vt
7,13 WO ma Chemical Engineering Delft Technische Universiteit Delft  vt
7,15 WO ma Clinical and Psychosocial Epidemiology (r) Groningen Rijksuniversiteit Groningen  vt
7,09 WO ma Development and Rural Innovation Wageningen Wageningen University  vt
 2 
7,55 WO ma Food Safety Wageningen Wageningen University  vt
 3 
7,48 WO ma Food Technology Wageningen Wageningen University  vt
7,38 WO ma Nutrition and Health Wageningen Wageningen University  vt