HBO Forensisch Onderzoek - Saxion (Enschede)

Forensisch Onderzoek

HBO bachelor (voltijd)


Saxion Enschede

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 24e plek van 27 soortgelijke bachelors in Nederland.

LET OP:

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Forensisch Onderzoek aan de Saxion Enschede en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Forensisch Onderzoek studeren?

De hbo bacheloropleiding Forensisch Onderzoek leidt op tot forensisch technisch recherchekundige of tot forensisch analist/onderzoeker. Tijdens de opleiding leer je hoe je met behulp van (natuurwetenschappelijke) onderzoeks- en opsporingstechnieken een bijdrage levert aan het oplossen van misdrijven. Er wordt veel aandacht geschonken aan nieuwe technologische ontwikkelingen op het terrein van DNA en digitale technologie.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Hbo!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Forensisch Onderzoek aan de Saxion Enschede. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort HBO studieHBO bachelor (voltijd)
DUO-studiecode34112
Numerus Fixusja
Decentrale Selectienee
Honours programmanee
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingChemie en Chemische technologie
InstellingSaxion Enschede
StadEnschede (Overijssel)

Wat is de kwaliteit van deze opleiding?

Let op:

De Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. Kiesjestudie baseert zich alleen op een beperkt aantal studentenoordelen. De Keuzegids bevat naast studentenoordelen ook expertoordelen, slagings- en uitvalscijfers, baankansen, etc.. Ook vergelijkt de Keuzegids de opleiding met alle soortgelijke bachelors in het land.

Zo is van elke studie in het land te zien wat de kwaliteit is. We raden daarom elke studiekiezer aan om de Keuzegids Hbo te raadplegen, want zo voorkom je een verkeerde studiekeuze (en de jarenlange gevolgen ervan).


In de Keuzegids Hbo:

  • Alle opleidingen vergeleken per vakgebied
  • De kwaliteit beoordeeld door studenten en experts
  • Baankansen en startsalarissen na de opleiding
  • Uitleg over toelating, selectie, het leenstelsel, etc.

Collegegeld en studiekosten HBO Forensisch Onderzoek

Wat kost het om HBO Forensisch Onderzoek te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)� 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Forensisch Onderzoek aan de Saxion Enschede? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Forensisch Onderzoek) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 34112

Waar kan je Forensisch Onderzoek studeren?

Hier vind je een lijst van dezelfde opleiding, maar dan bij andere instellingen.

Is een opleiding  groen gemarkeerd ? Dan behoort deze binnen haar studierichting tot de beste.


Score Opleiding Stad Instelling Voltijd
6,92 HBO Forensisch Onderzoek Amsterdam Hogeschool van Amsterdam  vt
6,52 HBO Forensisch Onderzoek Enschede Saxion  vt

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting HBO Chemie en Chemische technologie. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.