WO Gezondheid en Maatschappij studeren in Wageningen - Wageningen University

Gezondheid en Maatschappij

WO bachelor (voltijd)


Wageningen University

2 Deze bachelor is wat betreft studentenoordelen de nummer 2 van heel nederland binnen de studierichting WO Gezondheidswetenschappen.

Kiesjestudie score


Deze opleiding staat op de 2e plek van 17 soortgelijke bachelors in Nederland.

Meer over de kwaliteit »

Deze pagina gaat specifiek over de bachelor opleiding Gezondheid en Maatschappij aan de Wageningen University en bevat informatie over de kwaliteit, het collegegeld, het aantal eerstejaars studenten, hoe je je kunt inschrijven, de kansen op de arbeidsmarkt, salaris, etc. Onderaan deze pagina zie je ook of deze bachelor nog op andere plekken te volgen is.

Gezondheid en Maatschappij studeren?

De universitaire bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij is gericht op de studie van gezondheid, gezondheidsproblemen en de gezondheidszorg. Door biologisch, medisch, psychologisch en sociaal gerichte vakken doe je kennis op van de gezonde mens en van de factoren die de (volks)gezondheid bedreigen of bevorderen. De centrale vraag in deze opleiding is hoe men de gezondheid van mensen kan verbeteren door betere communicatie, management en beïnvloeding van de leefomgeving.

Meer weten over deze opleiding? Bestel de Keuzegids Universiteiten!

TIP:
De studiekeuzegids

Feiten en cijfers

Hier vind je feiten en cijfers over de bachelor Gezondheid en Maatschappij aan de Wageningen University. Het aantal eerstejaars studenten, percentage vrouwen, bindend studieadvies, en nog veel meer. Ook staat hier de DUO-studiecode. Het kan zijn dat je die nodig hebt om je in te schrijven voor de studie. Meer informatie over het inschrijven staat lager op deze pagina.

Soort WO studieWO bachelor (voltijd)
Bindend studieadvies36 ECTS
DUO-studiecode50018
Numerus Fixusnee
Decentrale Selectienee
Honours programmaja
Taal van opleidingNederlands
StudierichtingGezondheidswetenschappen
InstellingWageningen University
StadWageningen (Gelderland)

Collegegeld en studiekosten WO Gezondheid en Maatschappij

Wat kost het om WO Gezondheid en Maatschappij te gaan studeren? Hieronder staat alle informatie over het collegegeld en de studiekosten:

Collegegeld (voltijd)€ 1984
Collegegeld tweede studie

Een goede website met uitgebreide informatie (over o.a. collegegeld, studiefinanciering, studieschulden, kamerprijzen, studentenrekeningen en -verzekeringen) is studie-kosten.nl.

Wat is de kwaliteit van deze bachelor aan de Wageningen University?

Let op: de Kiesjestudie score is NIET de score uit de Keuzegids. In de Keuzegids Universiteiten vind je het oordeel dat studenten van de bachelor Gezondheid en Maatschappij aan de Wageningen University over hun opleiding hebben gegeven. Deze studentenoordelen worden gecombineerd met expertoordelen en slagings- en uitvalspercentages. Vervolgens worden deze cijfers vergeleken met die van soortgelijke bachelors in heel Nederland. Zo is direct te zien wat de kwaliteit van de studie is en waar je het beste terecht kunt. Eigenlijk zou elke studiekiezer dus even de Keuzegids Universiteiten moeten openslaan, want een half uurtje lezen voorkomt jaren van ellende.


De Keuzegids Universiteiten is speciaal gemaakt voor studiekiezers:
  • Een handig overzicht van alle opleidingen en waar je ze kunt volgen
  • Per studie een kritische analyse en vergelijking van de kwaliteit en toelatingseisen
  • Het toekomstperspectief op de arbeidsmarkt
  • ...en nog veel meer
Zie de Keuzegids Universiteiten »

Aanmelden voor deze studie

Wil je je aanmelden voor de studie Gezondheid en Maatschappij aan de Wageningen University? Ga dan naar de website van de instelling, zoek de betreffende bachelor (Gezondheid en Maatschappij) op en volg de instructies die ze daar geven. Het kan zijn dat je de studiecode van de opleiding nodig hebt. De studiecode is: 50018

Waar kan je Gezondheid en Maatschappij studeren?

Deze opleiding is uniek in Nederland en kun je alleen volgen bij de Wageningen University

Verwante studies

Spreekt deze opleiding je aan, maar is het net niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de studierichting WO Gezondheidswetenschappen. Binnen deze studierichting vind je alle soortgelijke opleidingen die er in Nederland bestaan.

Beroepskeuze van afgestudeerden

Deze beroepen hebben afgestudeerden zoal gekozen:

Hbo

Wo

Masters
Alles over studiekosten
Studiefinanciering, collegegeld, studieschuld, langstudeerboete, salaris, baankansen, etc.